Matematik

Differentialregning - 3-trinsreglen.

08. februar 2011 af jenniskibby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen! :) Jeg har lidt bøvl med sidste led i 3-trinsreglen i denne opgave 7x^2+3x, da jeg ender ud med 7h + 59 og efter hvad jeg kan læse i min bog, skal h jo gå mod 0, men det kan det vel ikke, når jeg har 7 af dem? :S
- skal jeg dividere med noget, for at h mindre, eller hvad gør jeg?

HJÆLP!
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først beregne differenskvotienten

( f(x + h) - f(x) ) / h = ( 7(x+h)2 + 3(x+h) -7x2 -3x ) / h = (14xh + 7h2 + 3h) / h

og så undersøge, om differenskvotienten har en grænseværdi for h gående mod 0 .


Svar #2
08. februar 2011 af jenniskibby (Slettet)

Jeg har regnet differenskvotienten :) Det er 7h + 59 :D
- men forstår bare ikke hvad grænseværdi er, og hvordan det kan gå mod 0, når der er 7 :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket 7·h går mod 7·0 = 0 , når h går mod 0. Hvor kommer de 59 fra?


Svar #4
08. februar 2011 af jenniskibby (Slettet)

Differenskvotienten er jo 7h^2 + 59h/h så de 59 er jo fra når man har divideret med h :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

I hvilket x udvikler du så differenskvotienten? x = 4 ? Så er grænseværdien jo 59 .


Skriv et svar til: Differentialregning - 3-trinsreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.