Matematik

trekant

09. februar 2011 af tallender (Slettet)

I trekant ABC betegnes skæringspunktet mellem siden a og vinkelhalveringslinjen vA med D. Det oplyses, at <A=66, c=4,7 og vA=3.9

a) Tegn en model af trekanten og bestem IBDI.

Jeg har bestemt BD = 2.56

b) Bestem <B og <C

<B er 56.06 grader

men hvordan bestemmer jeg <C?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2011 af mathon

              sin(B) / vA = sin(<BAD) / |BD|


Svar #2
09. februar 2011 af tallender (Slettet)

kan du ikke skrive hvilke tal der skal stå? er virkelig lost

det skal give noget med 57 grader


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2011 af mathon

tegn en skitse
og indfør dine oplysninger.
Så behøver du ikke at være lost

                                                    


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. februar 2011 af mathon

B er spids da,
vinkel ADB > B
og vinkel B derfor
ikke kan være stump


Svar #5
09. februar 2011 af tallender (Slettet)

kan du ikke skrive det


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. februar 2011 af mathon

    ...mon ikke du skulle repetere
                                                        sinus-relationen?

eventuel brug af cos-relationen

                       cos(B) = (|BD|2 + c2 - vA2) / (2·|BD|·c)                  hvis det forekommer mere kendt      ;-)


Svar #7
09. februar 2011 af tallender (Slettet)

kan du ikke indsætte tallene jeg får ikke det rigtige


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2011 af mathon

                  ...din lommeregners vinkelmål skal være DEGREE!!!


Svar #9
09. februar 2011 af tallender (Slettet)

okay tak det hjælp


Svar #10
09. februar 2011 af tallender (Slettet)

men det er Jo B jeg har fundet som er 56 jeg skal finde vinkel C


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. februar 2011 af mathon

                C = 180º - (A + B)


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.