Matematik

ligning og koordinatsæt

09. februar 2011 af averoma24 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har problemer med disse to opgaver:

i et koordinatsæt er der givet to vektorer a = (2,-4) og b = 3,5) en ret linje l har a som normalvektor og går gennem punktet P(3,1). en ret linje m har b som retningsvektor og går gennem punktet Q(-2,-4)

a) bestem en ligning for l

c) bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

håber i kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af peter lind

a) er linjens normalvektor n og   et punkt på linjen har stedvektoren x0 er linjens ligning. (x-x0)·n = 0

b) find en parameter fremstilling for linjen m og sæt resultatet ind i ligningen for l. Det giver en ligning til bestemmelse af parameteren t for parameterfremstillingen.


Svar #2
09. februar 2011 af averoma24 (Slettet)

kan du ikke hjælpe mig yderligere med a) jeg ved virkelig ikke hvilke tal jeg skal indsætte


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af peter lind

Der er givet i opgaven at (2.-4) er en normalvektoren til l samt at den går gennem punktet (3,1)


Svar #4
09. februar 2011 af averoma24 (Slettet)

kommer den så til at hedde

2(3-1)-4


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2011 af peter lind

Du skal have en ligning ud af det. Ligningen er som nævnt i #1 (x-x0)·n = 0. hvor n er normalvektoren, x er stedvektoren til et punkt på linjen og x0 er stedvektoren til et kendt punkt


Skriv et svar til: ligning og koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.