Matematik

reducering af brøk

09. maj 2005 af Elfina (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med at reducerer denne brøk

5x^3-25x^2y
------------
3x^2-15xy

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2005 af *A* (Slettet)

Sæt henholdsvis 5x^2
og 3x udenfor parentes

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2005 af Duffy

5x^3-25x^2y
------------ =
3x^2-15xy


(5*x^3-25*x^2*y) /(3*x^2-15*x*y) =


(5*x^2*(x-5*y)) / (3*x*(x-5*y)) =


5/3*x



Duffy

Skriv et svar til: reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.