Matematik

Funktionen der er voksende

10. februar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave denne opgave. (Den er uden hjælpemidler)

Begrund, hvilke af funktionerne

g(x)=0,34*1,27^x,     h(x)=3,41*0,72^x,      k(x)=7,2*4,2^x,

der er voksende, og bestem en forskrift der den eksponentielt voksende funktion f, der har vækstrate 20% og for hvilken f(0)=10.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg fortegnene for g'(x), h'(x) og k'(x) .


Svar #2
10. februar 2011 af zuku (Slettet)

Hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved først at differentiere funktionerne og udnytte en vigtig egenskab om eksponentialfunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2011 af pederdingo93 (Slettet)

 g og k er voksende, da roden i potensen (fx 1,27^x) er større end 1. 

At en funktion har en vækstrate på 20 % vil sige, at når x vokser med størrelsen n, vokser y med størrelsen 1,2^n. 

Forskriften er derfor:

f(x) = 10 * 1,2^x 


Svar #5
14. februar 2011 af zuku (Slettet)

 Så hvis jeg forstår det ret, skal man bare kigge på den sidste del af funktionen og deraf finde ud af om den er voksende eller ej?

Og jeg forstår stadig heller ikke helt hvordan man finder forskriften, selvom du i #4 gjorde et godt forsøg :)


Skriv et svar til: Funktionen der er voksende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.