Matematik

Skæringspunkt i x-aksen

10. februar 2011 af pem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 f(x)=x3-4x2+2x    x∈[-1;4]

    Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?   har selv nået dette med er gået i stå nu: <p class="MsoNormal" style="margin-left:18.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 18.0pt"> <p class="MsoNormal" style="margin-left:18.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 18.0pt">    x3-4x2+2x=0 <p class="MsoNormal" style="margin-left:18.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 18.0pt"></o:p>  X(x2-4+2)=0 <p class="MsoNormal" style="margin-left:18.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 18.0pt"></o:p>x=0     v     x2-4+2=0</o:p>

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder

x3 -4x2 +2x = 0 ⇒ x·(x2 -4x +2) = 0 ⇒ x = 0 ∨ x2 -4x +2 = 0

Den sidste ligning er en 2.-gradsligning, der kan løses.


Skriv et svar til: Skæringspunkt i x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.