Matematik

regression

10. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Tabellen viser for 3-slået polyester tovværk sammenhængen mellem tovværkets
diameter (målt i mm) og tovets brudstyrke (målt i kg).
 

Diameter (mm) 4 5 6 8 10 14 16 20 24 26
Brudstyrke (kg) 250 400 600 1000 1550 3200 4000 6000 8600 10000
 

a) benyt tabellen til at bestemme f(x)

det har jeg gjort

f(x)=17.1*x^1,962

b) benyt den fundne forskrift for f(x) til at bestemme. Hvor mange gange så stor diameteren skal være, hvis brudstyrken skal fordobles.

hvordan løser jeg b???

2*f(x)=17,1 * x ^1,962 eller hvad???


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Benyt da:

                                                  T2 = log(2)/log(a)

efter indsættelse fås:                 T2 = log(2)/log(1,962)


Svar #2
10. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

T2??? hvad betyder det?


Svar #3
10. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ingen? kan man løse den på min måde og hvordan???


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Man kan ikke løse den på din måde.

T2 er fordoblingskonstanten. Du skriver bare talene ind på lommeregeren, som vist i #1.


Svar #5
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

det tal passer ikke med facit, det skal give 1,4


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Det er sådan den laves.


Skriv et svar til: regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.