Matematik

Lineær Algebra

11. februar 2011 af KlausG (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Goddag

Jeg sidder og skal løse en opgave indeholdende 3 underopgaver:

Lad

W = Span {[1,2] , [4,5]}

1.: Vis, at B={[1,2] , [4,5]} er en basis for W.

2.: Argumenter for, at v = [3,3] ligger i W.

3.: Lad [u]B = [2,-1]. Bestem u.

Jeg er helt på bar bund. Jeg vidste forresten ikke, hvordan jeg lavede matricer, så rækkerne er adskilt med et komma. 

MVH.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Da vektorerne (1;2) og (4;5) er lineært uafhængige, er B en basis for det af de to vektorer udspændte vektorrum.

2. Da v = (3;3) = -1·(1;2) + 1·(4;5) er en linearkombination af basisvektorerne for W, ligger v i W .


Skriv et svar til: Lineær Algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.