Matematik

parameter 2D

11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Møjn

En linje L har har ligningen. 3y-2x+7=0

bestem en parameterfremstilling for linjen m gennem punktet (1, 2) parallelt med linjen L

normalt når jeg sidder med sådan en opgave har jeg en vektor og et punkt men nu har jeg en ligning og et punk hvordan bestemmer jeg parameterfremstillingen? : /


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2011 af peter lind

Du kan finde en retningsvektor på 2 måder:

1. Tværvektoren til normalvektoren er retningsvektor.

2. Find 2 punkter på linjen P og Q. Vektoren PQ vil være retningsvektor. De 2 punkter findes nemmest som linjens skæring med x og y akserne


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2011 af Duffy

Du skal "hatte" linien l's normalvektor for at få en retningsvektor for m.


Svar #3
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

skæringen ad f(x)=2/3x-7/3

f(0)=-2,333

og

f(x)=0    x= 3,5

hedder vektoren så 3,5 over -2,333 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2011 af Duffy

Du skal "hatte" linien l's normalvektor for at få en retningsvektor for m.


Svar #5
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

Duffy det bliver du nok nød til at fortælle hvad betyder, måske også hvordan, for jeg er hatten over alle hatte ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2011 af Duffy

l's normalvektor er (3,-2)

Hattet giver det (2,3), som så er din retningsvektor


Svar #7
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad er det for et snyde trick, der står ikke noget med en hat i min bog.

så parameteren t kan skrives:

(x,y)=(1,2)+t*(2,3) ???

er det facit?


Svar #8
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

#1
 

Du kan finde en retningsvektor på 2 måder:

1. Tværvektoren til normalvektoren er retningsvektor.

2. Find 2 punkter på linjen P og Q. Vektoren PQ vil være retningsvektor. De 2 punkter findes nemmest som linjens skæring med x og y akserne

Hvad er det for en løsning nr2 den ser lettere ud


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. februar 2011 af peter lind

Det har du sådan set været inde på tidligere; men du har helt misforstået hvad du finder. Hvis du sætter y = 0, finder du at x=7/2, som er skæringen med x-aksen. Koordinaterne til dette punkt er så  (7/2 ; 0)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2011 af Duffy

snyde trick??!!

Det er ikke noget snyde trick. Det er en regulær matamatisk sætning, som du kan gøre brug af.

Står der virkelig ikke noget i din bog om TVÆR-VEKTOR ????????


Svar #11
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

peter lind det forstår jeg godt men hvad skal jeg bruge skæring med x og y aksen til?

og duffy :D jo har hørt om en tværvektor. tværvektor a = (-y,x)


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2011 af peter lind

Det står I #1. Du skal finde 2 punkter P og Q på linjen. Punktet i #9  er så det ene af dem.


Svar #13
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

og (0 ; -2,333) er det andet right? men hvad så nu har jeg 2 punkter


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. februar 2011 af peter lind

Det står også i #1. PQ er en retningsvektor for linjen, så find PQ


Svar #15
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

vektor PQ er 3,5 over -2,3333  ?

og det skal sættes ind i parameterfremstilling for en linje

(x,y)=(1,2)+t*(3,5 ; -2,333)   ????


Brugbart svar (1)

Svar #16
11. februar 2011 af peter lind

Hvis du kalder punktet (7/2; 0) for Q og (0; -7/3) for P får du

PQ = OQ-OP = (7/2; 0) - (0; -7/3) = (7/2; 7/3)


Svar #17
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ja men hvad gør jeg så med det punkt det er det jeg gerne vil vide :D har fundet de 2 punkter og lavet vektoren


Brugbart svar (1)

Svar #18
11. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Parameterfremstillingen er så

(x ; y) = (1 ; 2) + t·PQ , t ∈ R


Svar #19
11. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

er det her så korrekt

(x ; y) = 1 ; 2) + t*(3,5 ; -2,33)

og til sidst kan det laves om til en ligning af typen y=ax+b?

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #20
11. februar 2011 af peter lind

Til det første spørgsmål. Nej. Din retningsvektor er forkert se #16

Til det andet spørgsmål: ja


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.