Fysik

Massen af is

13. februar 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Densiteten for is er 999,84 kg/kubikmeter. Vi har 2,5 kubikmeter is. Hvordan finder vi massen af isen?

 I min grundbog står der 2,3*10^3 kg, men jeg får hele tiden et andet resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt definitionen for densitet

ρ = m/V

hvor m er massen og V det tilhørende rumfang. Isoler massen

m = V·ρ

Densiteten virker ikke helt korrekt.


Svar #2
13. februar 2011 af mogens91 (Slettet)

 Jamen det er lige præcis dét, jeg gør:

2,5 m^3*999,84 kg/m^3=2499,6 kg. Så omregner jeg resultatet så det står i eksponentiel notation:

2,4996'10^3 kg. 

Pointet er bare, at der står 2,3*10^3 kg i facitlisten i min grundbog, og resultaterne stemmer ikke overens. Så kære Andersen11, er du ikke sød at regne det ud hér på sitet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Densiteten af is er mere noget i retning af 931kg/m3 . De 999,84 kg/m3 er densiteten for vand i væskeform ved en bestemt temperatur. Ganger du V = 2,5m3 med en mere korrekt densitet, får du facitlistens resultat.


Svar #4
13. februar 2011 af mogens91 (Slettet)

 Aha, ja, det kan jeg godt se. Jeg har faktisk opdaget en fejl i min bog. Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Massen af is

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.