Matematik

reducer:

15. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

8a^3*b*a^-2 / (2b)^2

jeg får det til 8a /4+4b -> 2a / b ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Tyrael (Slettet)

Det er rigtigt! :-)


Svar #2
15. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

sweet tak


Svar #3
15. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

eller nej det kan da ikke være rigtig?

kan reducere det til 8a / 4+4b+b ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2011 af Duffy

Det giver 2a / b


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2011 af mathon

     8a3·b·a-2/ (2b)2  =   2a3-2·b1·2-2·b-2  =  23-2·a3-2·b1-2  = 2·a·b-1  = 2a / b


Svar #6
15. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay men hvad er der galt med min måde?

8a^3·b·a^-2 / (2b)2        ->       8a*b / 4+4b+b^2     ->    8a / 4+4b + b ??? der er et eller andet der er galt, men hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. februar 2011 af mathon

     8a3b·a-2 / (2•b)=  8ab / (4·b2)                       ikke 4+4b+b2


Svar #8
15. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay marhon hvordan bliver (2b)^2 = 4+2b+2b+b^2 til 2^-2 * b^-2 

8a^3 * b * a^-2 * 2^-2 * b^2

8a* b^-1 *2^-2

8a / b*2^2

2a/b


Brugbart svar (2)

Svar #9
15. februar 2011 af Duffy

JAKOB !!!

1/(2b)2 = 2-2 * b-2


Skriv et svar til: reducer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.