Matematik

Tilvækst

15. februar 2011 af AReinholdt (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=225000*x^-0,5

Hvor mange procent bliver x større, hvis f(x) bliver 5% mindre?

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af peter lind

Løs ligningen 0,95 = (f(x)-f(x*(1+r))/f(x) . Det bemærkes at x går ud ved beregningerne


Svar #2
15. februar 2011 af AReinholdt (Slettet)

Hej er meget i tvivl om hvordan jeg går rigtigt videre.

Hvilke x'er går ud? Alle sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af SuneChr

Både  x - 0,5  og  225 000 går ud ved beregningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2011 af SuneChr

# 1  At  f er  5% mindre, er det samme som   0,95 * f  samtidig med at x vokser med en faktor (1+r). Vi skal så finde r som, lavet om til %, vil være x-forøgelsen ( i %).  


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2011 af mathon

alment:

                  y2/y1 = (x2/x1)a

                  x2/x1 = (y2/y1)1/a

                  (x2-x1)/x1 = (x2/x1) - 1 = (y2/y1)1/a  -  1

                  Δx/x = (y2/y1)1/a - 1

.......

som specifikt
giver

                 Δx/x = (0,95)-2  -  1 = 0,108033 = 10,8033% ≈ 10,8%

.

               ...hvis f(x) formindskes 5%, øges x med 10,8%


Skriv et svar til: Tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.