Fysik

fysik opgave

15. februar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vingerne på en vindmølle overstryger et cirkelformet område med radius 34 m.

vindens fart ind mod vindmøllen er 10m/s. luftens densitet er 1,20kg/m3.

beregn effekten hvor med vinden fører kinetisk energi ind mod møllen.


Svar #1
15. februar 2011 af Kristina0 (Slettet)

jeg prøvede først på at finde massen men det kan jeg ikke fordi jeg ikke kender eller kan beregne volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Effekten er energi pr. tidsenhed. Se på, hvor meget kinetisk energi, der er indeholdt i det volumen luft, der i tiden t = 1 sekund blæser ned over vindmøllens tværsnitsareal A = πR2 , hvor R er vindmøllearealets radius.

Dette volumen er

V = A·v·t ,

hvor v = 10m/s er vindens fart. Massen af denne luftmængde er

m = V·ρ ,

hvor ρ er luftens densitet.

Den samlede kinetiske energi af denne luftmængde er

Ekin = (1/2)·m·v2

og effekten, hvormed vinden føres ind mod møllen er da

P = Ekin/t = (1/2)π·R2·v·t·ρ·v2/t = (π/2)·R2·v3·ρ


Skriv et svar til: fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.