Fysik

meteor

16. februar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En meteor er en stenklump, som i sin bevægelse rundt om solen tilfældigvis indfanges af jordens tyngdekraft og falder ned gennem atmosfæren. 

en kugleformet meteor med diameteren 3 m rammer jorden med farten 15km/s. meteoren består af densitet, som har densiteten  2,5 *103  kg/m3.

beregn meteorens kinetiske energi

skal man ikke først omregne 15km/s til m/s ved at gange med 1000

så beregnes rumfangen ved at sige 4/3*3,1415*1,53 =14,1372

så kan man bruge densitetesformlen til at finde massen og det gøres ved at sige p=m/V

25000g/ml =m/14,1372

og ved at isolere får man 

=353430 joule


Svar #1
16. februar 2011 af Kristina0 (Slettet)

 jeg håber virkelig nogen kan hjælpe jeg har en prøve imorgen, og jeg er lost for at sige det lige ud :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 Nå jeg havde lige udregnet det hele, men så røg internet forbindelsen.

Kort: du skal bruge følgende formel for at finde massen:

m (kg) = vol (m3) x densitet (kg/m3) <--- enhedsberegning! 

p = m/V => TRYK = masse/volumen, du er ikke int i tryk her, så drop den formel, den giver dig vist et resultat i bar eller noget.

jo! du skal gange med 1000 for at få km/s om til m/s :)

og du har nu alt for at beregne opgaven! :)

Ekin = ½mv2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Densiteten er kun  2500 kg/m3 = 2,500 g/ml (2,5 kg/liter)

Når du isolerer får du massen!

Du finder så den kinetiske energi ved at bruge Ekin = ½mv2 med v = 15000 m/s

Kom igen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 I min verden er går det ud på eet om du vil regne volumen ud i liter, og så derefter regne densiteten om til masse per liter, eller om du bare vil regne med de enheder der er der...

Du har jo allerede regnet i første linie at rumfanget (som er det samme som volumen) er 4/3*PI*(1,5m)3 = 14,1372 m3

det er da nemmere at finde massen ved bare at gange dit resultat med densiteten som den er, men det burde give det samme resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Kære Panda

Ja, det er nok rigtigt; men hovedsagen er vel, at Kristina brugte et forkert tal for densiteten (med den enhed, hun valgte), samt at hun tror, at hun beregner energien, mens hun kun beregner massen.

Dit svar #2 stod ikke på kærmen, da jeg svarede...


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formlen p = m/V til beregning af densiteten er for så vidt korrekt; der er blot tale om et uheldigt valg af symboler, idet man ofte anvender symbolet ρ for densitet; her valgte trådstarter af uvisse årsager at bruge symbolet p for densitet, som jo ved første kig minder om det græske ρ. Der er således ikke tale om at beregne tryk.


Skriv et svar til: meteor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.