Fysik
fysikopgave
09. maj 2005 af
melis (Slettet)
En bil accelerer fra hvile til farten 100 km/time i løbet af 9,5 s.
a) beregn bilens acceleration da denne regnes konstant i hele accelerationstiden:
Jeg får a= 2,9 m/s^2
Bilens masse er 1050 kg
b) Beregn bilens kinetiske energi, når den kører med farten 93 km/time:
Jeg får Ekin= 349461 J
Så kommer spørgsmålet som jeg har problemer med:
Bilen kører med farten 93 km/time. Føreren opdager en forhindring og 1,1 s senere begynder bilen at bremse. Bremseaccelerationen er konstant og har størrelsen 6,2 m/s^2
c) beregn hvor langt bilen kører fra det tidspunkt, hvor føreren opdager forhindringen og til bilen er standset.
a) beregn bilens acceleration da denne regnes konstant i hele accelerationstiden:
Jeg får a= 2,9 m/s^2
Bilens masse er 1050 kg
b) Beregn bilens kinetiske energi, når den kører med farten 93 km/time:
Jeg får Ekin= 349461 J
Så kommer spørgsmålet som jeg har problemer med:
Bilen kører med farten 93 km/time. Føreren opdager en forhindring og 1,1 s senere begynder bilen at bremse. Bremseaccelerationen er konstant og har størrelsen 6,2 m/s^2
c) beregn hvor langt bilen kører fra det tidspunkt, hvor føreren opdager forhindringen og til bilen er standset.
Svar #1
09. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
a)
Korrekt.
b)
Ikke helt korrekt. Med de opgivne størrelser fås
E_kin = 350364.58..J ~ 0.35MJ
c)
Beregn den tilbagelagte strækning i løbet af de 1.1s, der går, inden opbremsningen påbegyndes. I dette tidsrum er farten konstant 93km/h.
Bemærk, at bremseaccelerationen a er konstant. Mon ikke du kender en formel, som relaterer bilens hastighed til acceleration og position, når accelerationen er konstant?
//Singularity
Korrekt.
b)
Ikke helt korrekt. Med de opgivne størrelser fås
E_kin = 350364.58..J ~ 0.35MJ
c)
Beregn den tilbagelagte strækning i løbet af de 1.1s, der går, inden opbremsningen påbegyndes. I dette tidsrum er farten konstant 93km/h.
Bemærk, at bremseaccelerationen a er konstant. Mon ikke du kender en formel, som relaterer bilens hastighed til acceleration og position, når accelerationen er konstant?
//Singularity
Skriv et svar til: fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
