Matematik

Matematik opgave som haster

17. februar 2011 af LDKdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

1.En pilot i et jetfly aflæser farten til at være 2250km/t og opstigningsvinklen til 15,7 grader. hvor meget forøges flyets højde på 10 sek.? 

2. En gynge hænger i et 280 cm. langt reb. når gyngen hænger lodret er  den 50 cm over jorden. hvor højt kommer den over jorden når den svinger 50 grader ud fra lodret stilling?

Er der måske en som ved hvordan dette skal udregnes (må gerne give et eksempel):) på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af AskTheAfghan

1.

2250 km/t * 10s               =

2250 km/t * (10/60)/60 t  = 6,25 km

            Højden = sin(15,7)*6,25 => 1,69 km                               sin(A) = a/c    <=> a = Sin(A)*c

 2.

sin(50)*280 cm = 214,492 cm                                                     sin(A) = a/c    <=> a = Sin(A)*c

(280 - 219,492) cm + 50 cm = 115,51 cm (eller 1,16 m)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2011 af AskTheAfghan

Rettelse til #1

2.

sin( 180-(90+50) )*280 cm = 179,981cm                                           sin(A) = a/c     <=>     a = Sin(A)*c

           eller

cos(50) * 280 cm = 179,981 cm                                                            cos(A) = b/c       <=>     b = cos(A)*c

(280 - 179,981) cm + 50 cm = 150,02 cm (eller 1,5 m)


Skriv et svar til: Matematik opgave som haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.