Matematik

Regneforskrift ?? hjæælp

17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hej er der nogen der har en metode til at angive en regneforskrift? Se vedhæftede fil.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: regneforskrift.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Igen: hvis du kan vedhæfte din fil i .doc eller .pdf format, er der flere, der kan hjælpe.


Svar #2
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Undskyld, har ikke kunne finde ud af det før nu, men kan ikke rigtig ændre det... Jeg vil vedhæfte mine filer i doc eller pdf en anden gang...


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan vedhæfte en alternativ fil i et svarindlæg i denne tråd.


Svar #4
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Her har jeg vedhæftede den som doc dokument.

Vedhæftet fil:regneforskrift.doc

Brugbart svar (2)

Svar #5
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Takker.

Du skal lave en forskrift for entre og leje som funktion af den tid x, der skøjtes, Lejen af skøjter er en konstant, og så koster det entreprisen pr time. Opstil forskrifterne for de to skøjtebaner, lav grafer, og se, hvilken, der er billigst ved 2 timer, og ved 5 timer, og endelig bestemmes den tid x, hvor de to koster det samme.


Svar #6
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Det er kun de to første opgaver med regneforskrift jeg ikke kan finde ud af....


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

OK, så prøv at opstille forskriften for bane 1:

y = ax + b

hvor x er tiden i timer, og y er den samlede udgift til leje af skøjter og entre.


Svar #8
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nu har jeg prøvet, kan du se om det er rigtigt?

Vedhæftet fil:regneforskrift.doc

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke rigtigt. 10kr+20kr = 30kr; men den samlede skøjteudgift afhænger jo af, hvor lang tid der skøjtes.

Prøv at lave en tabel med, hvor meget det i alt koster, hvis man skøjter i 1 time, i 2 timer, i 3 timer, osv (stop efter 5 timer).


Svar #10
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Det er jo en regneforskrift og vores lære siger, at en regneforskrift altid starter med f(x)=   ??


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, men den er ikke korrekt. I din opskrift koster det 30 kr, uanset hvor længe der skøjtes, Prøv nu at lave den tabel fra #9.


Svar #12
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

Håber det er rigtigt nu..

Vedhæftet fil:regneforskrift.doc

Brugbart svar (1)

Svar #13
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, tabellen er korrekt. Hvordan fandt du så ud af, hvor meget det koster at skøjte i 4 timer på bane 1?


Svar #14
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

4 (antal timer gange) 10 kr (pr time)= 40 kr +20 kr som er leje af rulleskøjterne.

Men hvad kan min regneforskrift så hedde?


Brugbart svar (1)

Svar #15
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Og hvad koster det så at skøjte i x timer ?


Svar #16
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

30  kr. ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, hvordan kom du frem til det? Hvis det var 4 timer, sagde du

4 (antal timer gange) 10 kr (pr time)= 40 kr +20 kr som er leje af rulleskøjterne

Hvad skal du så gøre, hvis det er 5 timer ? ... og hvis det er x timer ?


Svar #18
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

5 (timer) gange 10 kr (pr time)= 50kr +20 kr som er leje af rulleskøjterne= 70 kr


70
 


Brugbart svar (1)

Svar #19
17. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, og hvis det er x timer, så sæt x i stedet for 5 timer ovenfor.


Svar #20
17. februar 2011 af annahansen2 (Slettet)

x (timer) gange 10 kr (pr time)= 50kr +20 kr som er leje af rulleskøjterne= 70 kr

?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.