Studiebolig

Lost jyde søger bolig !

18. februar 2011 af palme (Slettet)

Hej som overskriften lyder er jeg ret lost !

Jeg har tænkt mig at starte på farmaceutstudiet til efteråret, og er derfor begyndt at gøre mig tanker om hvad jeg skal søge for noget bolig, og mit resultat indtil videre er at jeg ikke har den fjerneste anelse om det !

De eneste ting jeg er kommet frem til indtil videre er at jeg ikke vil have det fjerneste imod at bo på kollegium og at jeg gerne vil bo så billigt så muligt så der er råd til at have det sjovt.

Hvad skal jeg gå efter ? kommer fra jylland så skulle eftersigne godt kunne tillade mig at være lidt kresen.

Har hørt om folk der anbefaler man bor lidt væk fra sit studie, at man bor inde i byen osv., men hvordan med transport er det nemt uanset hvor man bor, har ikke den fjerneste anelse om hvordan det offentlige transport system fungere (om det er lige til at komme fra a til b eller om man skal forbi punkt c og d inden man ankommer) ? 

Fordele vs ulemper ved at bo tæt på studie og landt væk og uden for byen ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af cl22 (Slettet)

 Hej, 

Jeg vil også selv læse til farmaceut til efteråret og da jeg ligesom dig også jyde, er jeg vist til helt rette til at besvare. 

Først og fremmest er den kollektive trafik i hele Storkøbenhavn rigtig godt udbygget. Jeg har mange gange været i København, hvor jeg har benyttet den kollektive trafik, som fungere rigtig godt. S-togene kører hver 10. min. i hverdagene, og flere busser kører omkring hver 5. min.. Studiet ligger ret centralt i København - dog er der ingen tog-eller metrostationer i nærheden. Så vidt jeg ved, ligger Nørreport Station ret tæt på studiet, hvortil man i bus kan være efter et par minutter. 

Da jeg var i studiepraktik sidste efterår, boede jeg i Gentofte og tog bus 150 S til og fra studiet. Det tog kun omkring et kvarter at nå frem, og bussen kørte omkring hvert 5. min. Udover 150 S er der mange andre buslinjer omkring studiet, da dette i høj grad er uddannelsesområde. 

Lad os f.eks. sige, at du boede i Valby. For at komme til studiet kan du, alt efter hvor du bor henne i Valby, taget S-toget til Nørreport, hvorefter du kan tage en bus til studiet. Sådan vil det nok være storset, hvorend du vælger at bo. Du skal nok finde en vej til studiet, men ofte bliver du nødt til at skifte en gang eller to. 

Jeg har søgt på kollegierneskontor.dk og ciu.dk, hvor du både kan finde kollegier og ungdomsboliger. Personligt ønsker jeg en bosted inden for omkring 5 km fra studiet, da jeg derfor ville kunne spare billetter til offentlig trafik og i stedet cykle i skole. Dog er der oftest lang ventetid til boliger tæt på studiet, og de er ofte dyrere end de andre boliger, der ligger længere væk. Der findes også mange kollegier på Amager i ydre København - såsom Albertslund eller Valby osv. 

Hvis man bor længere væk fra studiet kan man få et billigere sted at bo, men så bliver man ofte også nødt til at købe månedskort til den kollektive trafik. Men det behøver ikke at være så dyrt igen. 

Men det er helt klart noget, du selv skal vurdere.

Held og lykke.


Svar #2
23. februar 2011 af palme (Slettet)

Hvis sidste år betyder sidste skole år, må vi have været på studiepraktik sammen.

Mange tak for dit svar.

Hvis der er nogle der allerede er igang med at studere, må de gerne bidrage med fordele vs ulemper, iforhold til tæt på eller langt fra studiet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af Dulugtergrimt

Hvis du først bor i KBH er den kollektive intet problem overhovedet.

www.findbolig.nu og søg på samtlige kollegier i storkbh. Så bør I begge have en rigtig god chance inden studiestart. Slap selv afsted med en 18m2 for 2300/md med det hele, men det var så med delebad og køkken.

Er man mere til at ville have sin egen lille lejlighed er www.kollegierneskontor.dk at anbefale. Der gik 2 måneder fra jeg var skrevet op til jeg fik tilbudt en flot ungdomsbolig med eget køkken og bad i Albertslund (som er 20 minutter eller sådan noget) fra de større stationer i centrum af København. Det vigtige for jer er, at I kan komme hurtigt til Nørreport st., da diverse fakulteter ligger på busruterne her.

Bosæt jer:

1) i nærheden af en buslinje til en S-togstation. Alle andre end linje F runder KBHs centrale stationer.

2) bosæt jer i nærheden af en S-togstation. På den måde kommer I hurtigere rundt. De fleste toge kører, som I tidligere har nævnt, hvert 10. minut i hverdagene, og mange stationer har flere toglinjer, der så kører med få minutters mellemrum.

3) i det indre København. Bor I i indre KBH har I aldrig langt til busser eller toge der går direkte til en S-station der fører jer der I skal hen.

Mht. fordele og ulemper, så er der det, at det koster knaster at bo i sin egen lejlighed (med bad/køkken) tæt på sit studie i centrum af KBH. Tilgengæld sparer man en masse tid. Det er jo så lige omvendt med at bo på kollegie i storkbh.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2011 af cl22 (Slettet)

Palme - ja, jeg var i studiepraktik i oktober 2010, så vi har sikkert mødt hinanden. Jeg var på hold A, og var/er fra Esbjerg Gymnasium - hvis det siger dig noget.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2011 af cl22 (Slettet)

Og ret tilfældigt, at man lige skulle støde ind i der her. Jeg håber, at vi mødes på FARMA til december.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2011 af cl22 (Slettet)

 Jeg mener selvfølgelig september. 


Svar #7
24. februar 2011 af palme (Slettet)

Når okay, jeg var i sidste skole år (2009) så vi har ikke mødt hinanden. Dengang jeg var afsted var vi også kun et hold, men de havde afvist voldsomt mange ansøgere..

Det er jeg ret sikker på vi gør ! Jeg er kun en lille smule i tvivl, overvejer lidt noget økologi/landbrug/miljø/ressourcer osv, men har ikke fundet et studie der passer til det jeg gerne ville hvis det skulle være den retning. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. februar 2011 af klotte (Slettet)

Et lille fif....hvis I tør. Cykelafstand er en dejlig studieøkonomisk sag.

bud/ tog er mega dyre. Så find en base og søg videre derfra til I er i cykelafstand.

studentergården ligger også lige om hjørnet lige som sygeplejekollegiet og Egtmont

held og lykke


Svar #9
30. marts 2011 af palme (Slettet)

Har du evt et link til sygeplejekollegiet ?


Skriv et svar til: Lost jyde søger bolig !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.