Matematik

Heeeelp !!!

18. februar 2011 af MissWorld (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heeej derude... jeg kunne rigtig godt bruge noget hjælp til et par matematik opgaver...

Har prøvet mig frem.. men kan simpelthen ikke finde ud af det!

Opgaven lyder således:

Opgave 1)

Linjen m går gennem punkterne A(3,4,0) og B(0,4,3). Linjen l skærer z-aksen i (0,0,5), og er parallel med m. Undersøg, om l skærer x-aksen, og angiv i bekræftende fald skæringspunktets koordinater

Opgave 2)

Undersøg om linjerne m1 og m2 skærer hinanden, og bestem i givet fald skæringspunktets koordinater.
m1: (x,y,z) = (-3,2,1) + t (4,1,2)
m2: (x,y,z) = ( 1,3,2) + t (4,1,3)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. Linien l skal have samme retningsvektor som linien m; vektoren AB kan derfor bruges som retningsvektor for l, og linien l skal også gennem punktet (0 , 0 , 5). Dens parameterfremstilling kan nu opskrives. Punkter på x-aksen har y = 0 og z = 0. Undersøg, om der findes en parameter i parameterfremstillingen for l, således at både y=0 og z=0 er tilfredsstillet med en samme parameterværdi.

Opg 2. Skæring kræver, at der findes en parameter s for m1 og en parameter u for m2 , så (x(s) , y(s) , z(s)) indsat i m1'2 parameterfremstilling er lig med (x(u) , y(u) , z(u)) indsat i m2's parameterfremstilling. Man får tre ligninger til bestemmelse af de to ubekendte s og u.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2011 af peter lind

a) Vektor AB er retningsvektor for linjen l. Brug dette til at finde  en parameterfremstilling for linjen.  Find dernæst den parameterværdi, der gør z koordinaten til 0. Hvis denne koordinat samtidig gør y koordinaten 0 skærer linjen x-aksen i det fremkomne punkt.

b) Ændre navnet for en af parametrene til s. Sæt derefter de 2 parameterfremstillinger lig hinanden.  Det giver 3 ligninger med de 2 ubekendte. Er der en løsning, skærer linjerne hinanden.


Skriv et svar til: Heeeelp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.