Matematik

Fra timer, til decimaltal - og omvendt.

18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kære alle.

Jeg har en opgave der lyder således:

1) Omregn til timer som decimal tal. ( maks 2 decimaler )
a. 2timer og 30min.

b. 1 time og 40min.

c. 1 time og 15min.

d. 3 timer og 20 min.

e. 5min f. 48min.
 

2) Omregn til timer og min ( helt antal min )
a. 3,5 time.

b. 1,2 time.

c. 1,75 time

d. 2,15 time.

e. 03, time

f. 0,27 time.
 

En der kan give mig en metode, med hvad jeg skal gange/dividere, for at beregne ovenstående?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1 time = 60 min , så 1 min = (1/60) time .

For eksempel, 1 time 15 min = (1 + 15/60) time = (1 + 1/4) time = 1,25 time

2,15 time = 2 timer + 15/100 time = 2 timer + (15/100)·60 min = 2 timer + (900/100) min = 2 timer 9 min.


Svar #2
18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Aha, okay mange tak for det. Sidder og har problemer med en sidste opgave, som lyder:

- Der er 37 timer på en uge, sammenlign disse aflønningsformer.
A) 92kr pr time i 37 timer pr uge.

B) 14.750 kr pr måned.
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ca 4,33 uger i 1 måned. Find antallet af arbejdstimer i 1 måned og gang med timelønnen.


Svar #4
18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Men, jeg forstår slet ikke opgaven, rent forståelsesmæssigt. Synes den er lidt kringlet ..


Svar #5
18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Antallet af arbejdstimer i 1 måned er, = 37 * 4,33 = 160,21.

160,21 * 92 = 14739,32 kr. pr. måned.

Dette er iflg. afløningsform A)

Denne kan jeg sammenligne med afløningsform B). Man tjener altså mindre hvis man får løn ifølge B'eren.

Er det sådan opgaven skal løses?


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, lige præcis. Fremgangsmåden er korrekt. Men da lønform B) giver 14.750 kr pr. måned, får man jo faktisk mere, hvis man får løn efter form B).


Svar #7
18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Jeg overså lige en delopgave til denne, som lyder således:

Hvor meget skal man ..

- Tjene pr uge for at det svare til 15.000 kr pr måned.
- Tjene pr time for at det svare til 18.000 kr pr måned.
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

1) Del månedslønnen med antallet 4,33 af uger pr måned.

2) Del månedslønnen med antallet af timer, 37·4,33 , pr måned.


Svar #9
18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Dvs.

1) For at det svarer til 15.000 kr. pr. måned, skal man pr. uge tjene: 15.000/4.33 = 3464,20 kr.

2)For at det svarer til 18.000 kr. pr. måned, skal man pr. time tjene: 15.000/(37 * 4,33) = 93,6 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

2) Da det drejer sig om 18.000 kr pr måned, skal det være 18.000/(37 * 4,33)


Svar #11
18. februar 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Nårh ja, det havde jeg ikke set - Mange tak :-)


Skriv et svar til: Fra timer, til decimaltal - og omvendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.