Matematik

Beregning af trekanter!!!?

20. februar 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej..

Er der nogen, der kan hjælpe mig at find ud af hvordan man løser så nogen opgaver!??

I ABC er A = 29°, c = 5,3 og vinkelhalveringslinjen    vA  = 4,5   Beregn de ubekendte stykker i trekanten.   ----   I ABC er a = 4 , c = 7 og højden   hb= 3    . Beregn de ubekendte stykker i trekanten.   ----     I ABC er a = 4,8 , c = 6 og medianen ma  = 6,8     Beregn de ubekendte stykker i trekanten og trekantens areal.   Tusind tak på forhånd!!!!    

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav først en tegning eller skitse, s9 det bliver klart, hvad der foregår.

1. Vinkelhalveringslinien vA deler trekanten ABC i to mindre trekanter, hvor man i den ene kender to sider (c og vA) og den mellemliggende vinkel A/2 .Heraf findes vinkel B af sinusrelationen. Dermed er alle tre vinkler i den store trekant kendt, og de to resterende sider a og b kan findes af sinusrelationen i den store trekant.

2. Højden hb deler trekanten i to retvinklede trekanter, hvor man i hver kender hypotenusen og den ene katete. Benyt formlerne for retvinklede trekanter til at finde stykkerne på den manglende side b og vinklerne A og C og de to dele af vinkel B.

3. Medianen ma deler trekant ABC i to trekanter, hvor man i den ene kender alle tresider, c , a/2, og ma . Benyt cosinusrelationen til at finde vinkel B. Siden b findes da af cosinusrelationen i trekant ABC, og de to resterende vinkler findes af to andre cosinusrelationer i trekanten.


Skriv et svar til: Beregning af trekanter!!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.