Matematik

Bestem monotoniforholdene for funktionen f

23. februar 2011 af Creutzberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

F(x) = 1/3x^3-2x^2 -5x

Bestem monotoniforholdene for funktionen f .

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af mathon

beregn
                     f '(x)
monotoniintervalgrænserne
bestemmes
af
                    f '(x) = 0


Svar #2
23. februar 2011 af Creutzberg (Slettet)

er der en nem måde at finde monotoniintervalgrænserne uden hjælpe midler

F'(x) = x^2-4x-5 også går vi i stå
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af mathon

                    x2 - 4x - 5 = 0


Svar #4
23. februar 2011 af Creutzberg (Slettet)

så Langt var vi også kommet :D

Og vi ved  også godt at svaret er -1 eller men mellem regningen der imellem er vi helt blanke


Svar #5
23. februar 2011 af Creutzberg (Slettet)

- 1 eller 5 :D ##


Brugbart svar (2)

Svar #6
23. februar 2011 af mathon

                       x2 - 4x - 5 = 0                    helt almindelig løsning af andengradsligning

                       x = -1  v  x = 5

                       f '(x) = (x+1)·(x-5)


Brugbart svar (3)

Svar #7
23. februar 2011 af mathon

           

                   fortegnsvariation for f '(x):               +             0           -            0         +
                                                         x:       ___________-1____________5_________
                                 monotoni for f(x):         voksende  lok max  aftagende   lok min  voksende


Skriv et svar til: Bestem monotoniforholdene for funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.