Matematik

Bestemmelse af a og b

23. februar 2011 af JeanetteThybo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle :)

Jeg har fået et opgavesæt som jeg skal have lavet ;)
Men jeg er gået i stå ved opg. 2, del a (se vedhæftet fil).

Jeg kan godt finde a og b ud fra 2 punkter i en graf, men hvad gør man, når jeg nu ikke har en graf?
Skal jeg selv tegne en med de givende data? Eller er der en nemmere metode?

Giv meget gerne et eks., hvis det er muligt ;)

På forhånd tak!

Mvh. Jeanette Andersen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af AskTheAfghan

Du har ikke vedhæftet den fil.


Svar #2
23. februar 2011 af JeanetteThybo (Slettet)

Nej, det kan se :D

Nu skulle den gerne være her! ;)

Vedhæftet fil:Matematik 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har ikke en graf, men får tilgengæld de 2 punkter.

Når du sidder med en graf og aflæser, så finder du 2 punkter, som du beregner ud fra. Nu har de så valgt at skære grafen væk og bare give dig punkterne.

a = (y2-y1) / (x2-x1)

y = ax + b <=> b = y - ax


Svar #4
23. februar 2011 af JeanetteThybo (Slettet)

Hmm, hvilke er de 2 punkter?
Jeg forstår det ikke lige?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2011 af AskTheAfghan

Vedhæftet fil.

                   (x1,y1) = (25 ; 418,50)               (x2,y2) = (50 ; 539,50)

         a = (y2-y1) / (x2-x1)                               <=>

         a = (539,50-418,50) / (50-25)            <=>

         a = 121 / 25                                         <=>

         a = 4,84

                               y0 = ax0 + b      <=>      b = y0 - ax0            (hvor y0 kan både være y1 eller y2)

         b = y0 - ax0                       <=>

         b = y1 - ax1                       <=>

         b = 418,50 - 4,84*25        <=>

         b = 418,50 - 121              <=>

         b = 297,5


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2011 af AskTheAfghan

#5

Vedhæftet fil.


Svar #7
23. februar 2011 af JeanetteThybo (Slettet)

#5
 

Hej :)

Mange mange tak!!
Det var en stor hjælp! Og tak for eksemplet! Så må vi se, om jeg gør det rigtigt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2011 af karoemil (Slettet)

Sidder med en opgave jeg ikke helt kan finde ud af:

Ën eksponentiel voksende funktion , går grafen gennem punktet (8,39) funktionen vokser med 6,8% ved en x-tilvækst på 1.

jeg skal bestemme forskriften til ovenstående - er der nogen der kan hjælpe - tak ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2011 af mathon


Svar #10
23. februar 2011 af JeanetteThybo (Slettet)

Hvorfor sætter du den ind under mit oprettede emne? Du kan selv oprette ;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. februar 2011 af karoemil (Slettet)

Undskyld - det var en fejl .....


Skriv et svar til: Bestemmelse af a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.