Matematik

Eksponentiel funktion

23. februar 2011 af karoemil (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er gået lidt i stå med denne - er der nogle som kan hjælpe:

En eksponentiel voksende funktion går gennem punktet (8,39) funktionen vokser med 6,8% ved en x-tilvækst på 1.

Jeg skal bestemme forskriften herudaf.....

Nogen der kan hjælpe - tak ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2011 af mathon

                  y = b·1,068x

                  39 = b·1,0688          


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2011 af peter lind

Funktionen er af formen f(x) = b*ax

Den første oplysning giver at f(8) = 39

Den anden  giver (f(x+1)-f(x))/f(x) = 0.068

Det bemærkes at når du regner venstre side ud i den sidste ligning går x'erne ud.

Du har nu 2 ligninger til bestemmelse af a og b


Svar #3
23. februar 2011 af karoemil (Slettet)

Forstår ikke helt - hvordan regner jeg b ud ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2011 af peter lind

Se den sidste linje i #1


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.