Matematik

Fra ÅOP til månedlig rente?

23. februar 2011 af xtullexeis (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har en opgave som går ud på at jeg skal finde ud af hvad den månedlige rente er. Jeg ved at ÅOP er 7,5%.

Er der nogle der kan fortælle mig hvordan jeg gør og evt give en formel?

Hilsen Celina


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af emul0c

Hvis du ÅOP er den effektive årlige procentsats, så ved du at den månedlige rente vil være:

(1 + r)12 = 7,5%

Så kan du tage den 12. rod af (1 + 7,5%) <=> 1,0751/12 = 1 + r

<=>

r = 0,0751/12 - 1.


Hvis derimod ÅOP er nominelt vil den månedsvise rente være:

7,5% / 12 = 0,625%

Betydende at den effektive årlige rente vil være: (1 + 0,625%)12 = 7,763%
 


Skriv et svar til: Fra ÅOP til månedlig rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.