Biologi

DNA

23. februar 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en DNA-sekvens: TACCGGTTAAGATCA jeg skal finde hvilken DNA-streng der passer for dette udsnit.... og jeg skal også finde ud af hvilken mRNA der kan bygges med udsnit.. Hvis der nogle der kan hjælpe vil det være super, for kan nemlig ikke finde det i bogen. Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af McBauer (Slettet)

 Prøv med Google.   B•)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2011 af RoRoRo (Slettet)

jeg er ikke sikker jeg husker rigtigt.. længe siden ejg havde genetik, men tror at det skal være følgende DNA streg:

ATGGCCAATTCTAGT ALT

altså det omvendte..

håber det er rigtigt og at det hjælper


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2011 af Olufs (Slettet)

#2

Kunne spørgsmålet ikke også dreje sig om det er DNA kodende streng eller DNA skabelon streng? Eller vil man have at i denne opgave at skulle finde det modsatte som du selv skriver?

Altså A=T og C=G


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2011 af RoRoRo (Slettet)

jo men det er også dette her udsnit der passer til den oprindelige dna streg..

hver a binder sig til en t og hver g binder sig til c osv... så den streg der skal matcher skal være omvendt altså a = t og C = g osv...

men ved ikke om RNA kan desværre ikke huske det.. håber det giver mening lidt svært at forklarer :)


Skriv et svar til: DNA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.