Fysik

Efoton=h*f

24. februar 2011 af AceKace (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Heej.

jeg sidder men denne formel, hvor jeg ikke lige præcis ved hvordan jeg skal regne det ud.

i min bog står der at h=6,63*10 i -34 j * s = 4,14 * 10 i -15 eV * s

og min frekvens er 0,49 hz

så ligningen må være 6,63*10 i -34 j * s * 0,49 hz.

er dette rigtig og hvis det er, er det så nogen der kan regne det ud på en lommeregner for jeg har ikke en der kan regne en så inviklet regnestykke ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af peter lind

Ja. jeg tror ikke på at din lommeregner ikke kan gange de tal ud; men ellers kan du bruge et regneark eller den lommeregner, der følger med Windows.


Svar #2
24. februar 2011 af AceKace (Slettet)

 hvordan vil du bruge et regneark til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2011 af mathon

          ...en "husmorlommeregner" til 20 kr kan naturligvis ikke...

ellers

            (4.14EE-15)*0.49


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

Et forslag; du skriver:

6,6*10^-34 i en celle, og 0,49 i en anden celle og i en tredie celle ganger du så de to andre celler sammen


Svar #5
25. februar 2011 af AceKace (Slettet)

 tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2011 af pandaen01 (Slettet)

 husk at 1 hz = 1 s-1 og du derfor ender med at få noget uden en enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2011 af peter lind

#3. det er jeg ikke enig i. Enhver lommeregner kan udregne 6,63 * 0,49. Hvis 0,49 erstattes af 0,5 er det endda hovedregning, hvis man vil nøjes med 2 betydende cifre. De 10-34 holdes bare udenfor


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2011 af mathon

@ #7     

         hvis spørgeren havde din overbliksviden,
         var spørgsmålet aldrig blevet stillet,
         og udregningen var blot blevet foretaget, som du foreslår.


Skriv et svar til: Efoton=h*f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.