Matematik

Trigonometri

26. februar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej , jeg er startet på et nyt emne , hvor man skal tegne noget med enheds cirkelen , har lagt opgaverne ind fra bogen , Forstår ikke helt hvordan man starter på dem , er der en der kan forklare det ...

Vedhæftet fil: Teo, 427 ,.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af Uzbek (Slettet)

 Har lavet dem alle på N-spire.

Læs bogen der står hvad en enhedcirkel er.

Det er bare en cirkel, så regner du sin/cos/tan ud på din lommeregner, og så har du svaret. Så bare sæt det på cirklen. 

Men jeg kan ikke hjælpe dig hvis du ikke ved hvad en enhedcirkel er. Det står på Mat AB1 den grønne


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af mathon

                                     vinkelmål → DEGREE

                                     approx(solve(sin(v)=.6,v) | v≥0 and v≤180)

   enhedscirklens
                  ligning:
                                       x2 + y2 = 12

                                      cos2(v) + sin2(v) = 1                      uanset v

                               


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2011 af SuneChr

E n h e d s c i r k l e n :

Tegn, på millimeterpapir, et koordinatsystem med ( 0 ; 0 ) ca. i midten af arket. Med dette punkt som centrum tegnes en cirkel med radius 10 cm. Det er der lige plads til på papiret. De 10 cm er så enheden. Dvs. 10 cm ud ad x-aksen svarer til enheden = 1.  1 cm har da værdien 0,1  og 1 mm har værdien 0,01. Vi kan da på x-aksen aflæse værdien med 2 decimalers nøjagtighed. Det samme for y-aksen naturligvis. Cirklen skærer nu koordinatsystemet i punkterne

( 1 ; 0 ), ( 0 ; 1 ), ( -1 ; 0 ) og ( 0 ; -1 ).  Tegn en linie gennem ( 0 ; 0 ) som skærer hele cirklen og mål vinklen ( = v ) linien danner med x-aksen. Vi har nu med 2 decimalers nøjagtighed:

sin v  =  y-værdien for skæringspunktet.

cos v  =  x-værdien for skæringspunktet.

tan v  =  y-værdien for skæringspunktet mellem den tegnede linie og den lodtette tangent til cirklen gennem ( 1 ; 0 ).

Betegnelsen, tangens, ligger i, at det er en tangent til cirklen, der måles på.

Vinkler måles fra x-aksens positive del rundt mod uret, det hedder positiv omløbsretning.   


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af vulcano (Slettet)

Er sin2(v) = sin(v)2 :S

Jeg troede:

sin2(v) = sin(sin(v))

sin(v)2 = sin(v) · sin(v)


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. februar 2011 af AskTheAfghan

#4

        sin2(v)  = (sin(v))2  =  sin(v) · sin(v)


Svar #6
26. februar 2011 af Sps9999 (Slettet)

Oki .. Tusind tak...


Brugbart svar (3)

Svar #7
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt, at man i funktionsteori ser notationen f2(x) = f(f(x)); men det er en hævdvunden notation, at
sin2(v) = (sin(v))2 , som anført af AskTheAfghan i #5, og denne notation findes derfor overalt i den matematiske litteratur. For at undgå misforståelser kan man med fordel anvende notationen (sin(v))2 eller sin(v)2 .


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.