Matematik

Procentregning

26. februar 2011 af thildegoggg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg skal finde 20% af 10, dividerer jeg først med 10 med 100 for at finde 1%, og ganger så med 20. 
Men er der ikke en bedre formel? Eksempelvis 10/x = 2
Jeg ved selvfølgelig godt, at man dividerer med 5 i dette tilfælde. Men i tilfælde, hvor tallene er større eller ikke heltal; er der ikke en slags formel for denne form procentregning, hvor man kan sætte alskens tal ind?
 


Svar #1
26. februar 2011 af thildegoggg (Slettet)

 Nå ja, man ganger jo bare - f.eks. 10*20% = 2

Den havde jeg helt glemt


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2011 af pige24 (Slettet)

0,1*20=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 10*0,2 da noget * 1 svarer til 100%
10*1=10

 skal du ligledes finde  ud af, hvor mange procent mere 10 er end 2, kan du bare dividere
10/2=5 og sige
da 2=100%, er 10=500%


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.