Matematik
hvad vil det sige? bestem integralet?
Når der står bestem integralet når grænseværdierne er 3 øverst og 0 nederst, vil det så sige at jeg skal bestemme arealet af området fra 0-3 i x-aksen?
Svar #1
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Du skal først bestemme en stamfunktion F(x) til integranden f(x) . Man får så
0∫3 f(x) dx = F(3) - F(0)
Svar #2
26. februar 2011 af sarah0 (Slettet)
Er det rigtigt?
at stamfunktionen til f(x)= -x3 + 4x2 +1
er F(x)= - 1/4 x4 + 4/3 x3 + 1x
Så skal jeg bare: sætte 3 og 0 på x plads og trække sammen. Er det bare det?
Svar #3
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, stamfunktionen er korrekt, og man skal så beregne F(3) - F(0) , dvs. forskellen mellem funktionsværdierne F(3) og F(0) .
Svar #4
26. februar 2011 af sarah0 (Slettet)
Ok. Mange tak. Men jeg kan bare bruge TI-nspire hvis det er med hjælpemidler. :-)
Skriv et svar til: hvad vil det sige? bestem integralet?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
