Matematik

LINJENS LIGNING?

27. februar 2011 af Kattie6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 opgaven lyder således at:
en ret linje går gennem punkterne A(3,7) B(9,25)
bestem en ligning for linjen

Hvordan skal jeg gøre det?
nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

 tegn det i et koordinatsystem
og indse:       

                                     (y-7)/(x-3) = (25-7)/(9-3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af kuntz15 (Slettet)

som #1 siger tegn det ind i et koordinatsystem

brug fx "GeoGebra" det er godt program til at vise koordinater og punker og alt sådan noget

så indsætter du bare punkterne og lave en linje mellem dem, så kan du se ligningen for den rette linje


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af mette48 (Slettet)

A(3,7) B(9,25)

y=ax+b

a=(ya-yb)/(xa-xb)

beregen a

indsæt a, samt A eller Bs koordinater i y=ax+b og find b


Svar #4
27. februar 2011 af Kattie6 (Slettet)

 Tak for jeres svar.

det er dog stadig uklart for mig hvordan jeg udfører dette.

jeg har sat punkterne ind i 'GeoGebra' og fik tegnet linjen.

jeg fik så b: y=3x-2 

Hvad gøre jeg nu? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2011 af kuntz15 (Slettet)

skrevet i #0 bestem en ligning for linjen

du har fundet dit svar  y=3x-2


Skriv et svar til: LINJENS LIGNING?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.