Matematik

Trigonometri

27. februar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej , har nogle spørgsmål til en opgave.. Forstår ikke hvordan man bruger tan , cos , og sin

I en retvinklet trekant med C= 90 grader. Beregn de manglende sider og vinkler når.

1. A=43 grader c=5

2. B=25 grader og a=19

3. c=12,64 og b=4,79

Hvordan regner man dem ud ? Vinklerne er selvf. nemme. 90 grader + ( ) -180 grader. =

Men sidderne og det der..

----

Og så er der en opgave hvor man skal tegne enhedscirklen . Som jeg har gjort. Man forstår ikke hvad jeg skal tegne ind når de skriver . Det oplyses at , cos65 grader = 0,4226 og sin 70 grader = 0,9397 , tegn en enhends cirkel og bestem uden hjælpemidler cos115 grader , cos (-65) sin 110 grader , og sin(-70) grader

Er der en der kunne være flink evt og bruge at tegne el. beskrive hvad man skal tegne i cirklen , er f.eks. 0,4226 et skærings punkt på enheds cirkelen eller ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 brug  cos(v) = hosliggende katete / hypotenuse og  sin(v) = modstående katete / hypotenuse.

og pythagoras  a^2 + b^2 = c^2 

brug evt. også tan(v) = modstående katete / hosliggende katete.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af SuneChr

 E n h e d s c i r k l e n :

Tegn, på millimeterpapir, et koordinatsystem med ( 0 ; 0 ) ca. i midten af arket. Med dette punkt som centrum tegnes en cirkel med radius 10 cm. Det er der lige plads til på papiret. De 10 cm er så enheden. Dvs. 10 cm ud ad x-aksen svarer til enheden = 1. 1 cm har da værdien 0,1 og 1 mm har værdien 0,01. Vi kan da på x-aksen aflæse værdien med 2 decimalers nøjagtighed. Det samme for y-aksen naturligvis. Cirklen skærer nu koordinatsystemet i punkterne

( 1 ; 0 ), ( 0 ; 1 ), ( -1 ; 0 ) og ( 0 ; -1 ). Tegn en linie gennem ( 0 ; 0 ) som skærer hele cirklen og mål vinklen ( = v ) linien danner med x-aksen. Vi har nu med 2 decimalers nøjagtighed:

sin v = y-værdien for skæringspunktet.

cos v = x-værdien for skæringspunktet.

tan v = y-værdien for skæringspunktet mellem den tegnede linie og den lodtette tangent til cirklen gennem ( 1 ; 0 ).

Betegnelsen, tangens, ligger i, at det er en tangent til cirklen, der måles på.

Vinkler måles fra x-aksens positive del rundt mod uret, det hedder positiv omløbsretning.
 


Svar #3
27. februar 2011 af Sps9999 (Slettet)

Forstår stadig ikke hvad jeg skal bruge til at regne hvad ud.. Altså i 1 spørgsmål.

Hvor A - er 43 grader og B - 47 Grader og C- 90 grader

Og sidde c - er 5 .

lad os sige jeg skal finde a , Kan man både bruge cos , tan , og sin for at finde den el?

Sin ( 47 ) * 5 er det så a????

Og hvad betyder den Hosliggende og modliggende . hosliggende i forholdt til den man har længden på eller ?


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.