Matematik

linjens ligning

27. februar 2011 af Kattie6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan omskrives formlen :
y-y0 = a(x-x0)  -> y-4 = ½ (x-3)

til formlen: y=ax+b

håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Walras

y-4=1/2(x-3) <=> y-4=1/2x-3/2 <=> y=1/2x+5/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang parentesen ud og læg 4 til på hver side.


Svar #3
27. februar 2011 af Kattie6 (Slettet)

 tak for hjælp.

hvad så hvis det er den anden vej ?

fra: y = 2x - 7 til formlen :  y-y0 = a(x-x0)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vælg et x0 og beregn det tilhørende y0 .


Skriv et svar til: linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.