Matematik

Trigonometri

27. februar 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. Er der nogen der ved hvordan jeg regner en trekants vinkler ud når jeg kun kender to sidder og en vinkel.

Tænkte C = 90 grader og c=12,64 og b= 4,79

Hvis man nu skal finde vinkel B . er det så ik 12,64/4,79 Tan-1 = 69 grader ???? er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Siden a kan findes af Pythagoras.

For vinkel B har man sin(B) = b/c = 4,79/12,64 , så B = 22,269º


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af NejTilSvampe

i tangens formlen indegår hypotenusen ikke

tan(v) = mod / hos

Brug #1's råd. 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.