Matematik

HJÆLP HASTER

01. marts 2011 af bombay2001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Om to søer S1 og S2 gælder at x2=10*x1, hvor x1 er overfladearealet af S1, og x2 er overfladearealet af S2. Endvidere gælder, at f(x2)=k*f(x1)

Bestem k, og beskriv, hvad dette tal fortæller om antallet af fuglearter ved de to søer


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det vil hjælpe, hvis du formulerer hele opgaven. Her er en anden tråd, hvor hele denne opgave er formuleret og også diskuteret https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=800205#845703


Svar #2
01. marts 2011 af bombay2001 (Slettet)

 Jeg har set din vedhæftede link, men problemet ligger i  spørgsmål hvor man skal bestemme k 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen f(x) er defineret som f(x) = b·x0,25 .

Det oplyses nu, at x2 = 10·x1 , og at f(x2) = k·f(x1) . Vi har da

b·x20,25 = k·b·x10,25 , og dermed

(10x1)0,25 = k·x10,25 , eller

k = 100,25


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.