Matematik

Koordinatsæt

01. marts 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Et andengradspolynomien er givet ved f(x)=2x2-8x+6

Bestem koordinatsættet til toppunktet for grafen for f.

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af ebae (Slettet)

 der er noget om det her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=764085


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Så vidt jeg ved er der et fuldkomment grydeklart svar til hvad koordinaterne til et toppunkt for et 2-gradspolynomium er (udtrykt ved a,b, d etc.)?

Ellers kan du også finde f'(x) = 0 og isolere for x (f' er hældningen af grafen, og dér hvor hældningen er 0 er der et ekstremum). Så har du x-koordinaten, y-koordinaten fås ved y = f(x) self.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den færdige formel for toppunktet, eller benyt, at ved toppunktet er f'(x) = 0 . Man kan også se, at nulpunkterne er ved x=1 og x=3. Toppunktets x-koordinat er midt mellem rødderne.


Skriv et svar til: Koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.