Matematik

Eksponential regression i Excel

02. marts 2011 af cwipet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer derude :)

Jeg er igang med en fysik rapport over halveringstiden på et radioaktivt stof.

For at finde halveringskonstanten, biver jeg bedt om at lave eksponential regression på min graf over forsøgsdata. Men når jeg gør det og beder Excel give mig ligningen får jeg følgende: 1478e^-0,004x .. Og så er mit a jo e og det giver ikke meget mening ..

Håber der er en derude, der kan regne ud, hvad det er jeg gør galt ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af mathon

                                  y = 1478·e-0,004x = 1478·(e-0,004)x  =  1478·0,996008x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af Lynd (Slettet)

Sidder med samme problem. Mathon, hvordan omregner du ovenstående? Jeg har fået en funktionsforskrift, der ser således ud:

y = 541,96e^0,2604x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2011 af mathon

                           y = 541,96·e0,2604·x  =  541,96·(e0,2604)x  =  541,96·1,29745x


Skriv et svar til: Eksponential regression i Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.