Almen studieforberedelse (AT)

AT 2011 - Overvågning i USA efter 9/11

02. marts 2011 af ssovic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har valgt at skrive i engelsk og samfundsfag.

Har tænkt på at problemformuleringen skulle lyde noget i stil med: "Hvordan kunne politikkerne i USA "få lov" til at indføre så stærke love, imod ens frihed?"

Jeg har valgt at emnet skal være overvågning i USA efter 9/11. Jeg vil komme ind på hvordan teknologien har udviklet sig fra "den gang" og så til nutiden, for at få den teknologiske udvikling indover på den måde. Jeg har så også tænkt mig at lave analyser af taler, for stramninger af terrorlovgivningen. Samtidig vil jeg så os bringe nogle undersøgelser af folkets holdninger før og efter angrebet.

Jeg ville så høre om der var nogle der eventuelt kunne komme med idéer til eventuelle forslag til andre ting, som jeg kunne inddrage? Engelske tekster, har jeg tænkt på George Owells roman, men ellers så ved jeg ikke rigtig hvilke andre tekster man kunne tage fat på?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af JJ-cool (Slettet)

Engelsk kunne el være de taler og de artikler der taler for stramningerne, eventuelt også imod.
Samfundsfag kunne så beskæftige sig med politiske ideologier, frihedstankerne og bortgerrettigheder i forhold til overvågnngen , eller hvad??


Svar #2
03. marts 2011 af ssovic (Slettet)

Vil det være nok engelsk materiale "kun" at bruge de taler og artikler?


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. marts 2011 af NikolajOlsen

Hvad er din vejleders kommentar til dine tanker? På mig lyder det uhyre omfattende, både idet du vil inddrage flere aspekter - befolkningens holdninger, teknologisk udvikling, politikernes taler - og fordi du har at gøre med empiri fra et andet land, hvilket gør det så meget desto sværere at finde de rette steder at lede.

Jeg har umiddelbart svært ved at se, hvorfor du vil have den teknologiske udvikling med ind, idet du skriver i engelsk og samfundsfag. Mit forslag vil være at droppe det, og så finde ud af, hvilket fokus, du vil have. Din problemformulering, synes jeg lægger op til et fokus på den amerikanske befolkning eller amerikanske institutioner, f.eks. et meget stærkt frihedsideal. Det vil være fint, hvis du overvejer, hvad det er, du vil undersøge, helt specifikt, og derefter finder ud af, om du har mulighed for at gøre det rent praktisk, altså finde den rigtige empiri.

Hvad angår det at inddrage engelsk, så tror jeg, uden at skulle lægge hovedet på blokken, at det er tilstrækkeligt at du beskæftiger dig med USA og derudover helt naturligt kommer til at inddrage engelsksproget materiale. Personligt synes jeg det er lidt søgt at inddrage Orwells roman, fordi du så får delt din opgave op i 2 dele - en analyse af romanen og en analyse af de faktuelle forhold i USA. Det dur ikke at bruge 1984 som teori, så det bliver i mine øjne enten pseudovidenskabeligt eller kunstigt opdelt, hvis du bruger den. Men det må du hellere spørge din vejleder om.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2011 af Tissi (Slettet)

Helt enig med #3.


Skriv et svar til: AT 2011 - Overvågning i USA efter 9/11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.