Fysik

absobering

02. marts 2011 af x00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej er i gang med en aflevering og har brug for lidt hjælp til følgende spørgsmål:

Bestem udfra grafen den eksperimentelle værdi for halveringstykkelsen for bly hørende
til den aktuelle γ-energi. Stemmer den beregnede tykkelse med den teoretiske?

Jeg har tegnet min graf. Ved bare ikke helt hvilken formel jeg skal bruge?

Er det:

I=I0*(1/2)x/x1/2??


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af mathon

                                    I = Io·e-µx

                                      (1/2)Io = Io·e-µ·X½

                                    (1/2) = e-µ·X½

                                    -ln(2) = -µ·X½

                                     µ = ln(2)/X½


Svar #2
02. marts 2011 af x00 (Slettet)

 Taaak! :)

har lige et spørgsmål mere, man kan kun indtegne potensfunktioner i dobbelt logaritmisk papir, ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af mathon

...
         med fordel   Jo


Svar #4
03. marts 2011 af x00 (Slettet)

 Forstår ikke helt hvilke tal jeg skal indsætte hvor, for min lære havde ved en fejl givet os et ekstra ark som jeg har udfyldt men fik ikke rigtigt noget svar da jeg spurgte hvilket jeg bruge :(

Håber nogen kan hjælpe! :))


Skriv et svar til: absobering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.