Matematik

Differentialregning HJÆLP!

03. marts 2011 af Elisanoergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har rigtig meget brug for hjælp til en opgave fra bogen: Eksamensopgaver i matematik på b-niveau.

det drejer sig om opg. 5.019 som lyder således:

indholdet af kuldioxis i atmosfæren er af væsentlig betydning for jordens klima. ændringer i kuldioxid-indholdet undersøges derfor grundigt. i en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved:

dQ/dt = -3+5*1,02^t.

hvor t betegner tiden (målt i år) efter 1984.

1) angiv væksthastigheden dQ/dt i år 1984 og i år 1989.

2) hvornår er væksthastigheden dobbelt så stor som i 1984?

På forhånd tak :)

Mvh. Louise.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven omhandler udelukkende væksthastigheden, så der er jo ikke så meget differentialregning i disse spørgsmål.

1) Beregn dQ/dt for t = 0 (svarende til 1984) og for t = 5 (svarende til 1989).

2) Løs ligningen

-3 +5·1,02t = 2·(-3+5)


Skriv et svar til: Differentialregning HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.