Matematik

Differentiering af funktion

03. marts 2011 af mexican (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hey alle    kan ikkke finde ud af at differentiere dette :

5(Q1 + Q2) + 0,075(Q1 + Q2)^2
 

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Det er ikke så underligt, når du ikke har en funktion? :D


Svar #2
03. marts 2011 af mexican (Slettet)

ok men kan man ikke differentiere dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Ikke hvis du ikke har en eller form for ligning, der antyder et forhold mellem dine variable... (så vidt jeg ved)


Svar #4
03. marts 2011 af mexican (Slettet)

det burde kunne differentieres          det er nødvendigt


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Med hensyn til hvilken variabel vil du differentiere ? Formuler hele opgaven.


Svar #6
03. marts 2011 af mexican (Slettet)

med hensyn til Q


Svar #7
03. marts 2011 af mexican (Slettet)

altså bare en af de 2 Q  er ligegyldigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så betragt funktionen

f(x) = 5·(x + q2) + 0,075·(x + q2)2 ,

hvor q2 er en konstant , og beregn f'(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2011 af NejTilSvampe

 y = 5(Q1 + Q2) + 0,075(Q1 + Q2)^2 = 5Q1 + 5Q2 + 0,075Q1^2 + 0,075Q2^2 + 0,075*2Q1*Q2

   = 0,075Q1^2 + (5+0,075*2*Q2)*Q1

∂y / ∂Q1 = 2*0,075Q1 + 2*0,075Q2 +5 = 2*0,075*(Q1+Q2) + 5


Svar #10
03. marts 2011 af mexican (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Differentiering af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.