Fysik

Massespektrometer

04. marts 2011 af Chrestian (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. 

Jeg har kigget på a) i denne opgave et stykke tid nu (Se bilag). Ved virkelig ikke hvordan jeg skal komme videre kan nogen hjælpe?

På forhånd tak (: 

Vedhæftet fil: IMAG0193.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon

                              U = E·d = (4,9·104 V/m)·(55·10-3 m) = 2695 V

                              Ekin = (1/2)·m·v2 = e·U = (1,60218·10-19 C)·(2695 J/C) = 4,31787·10-16 J

                                          v = √(2Ekin/m) = (2·(4,31787·10-16 J) / ((18,013 u)·(1,66054·10-27 kg/u)))½


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2011 af mathon

enheder:
                        [v] = (J/kg)½ = ((kg·m2/s2)/kg)½ = (m2/s2)½ = ((m/s)2)½ = (m/s)2·½ = (m/s)1 = m/s


Svar #3
09. marts 2011 af Chrestian (Slettet)

Takker for hjælpen so far!

Jeg har lige et spørgsmål til en anden af underopgaverne. Dette er spørgsmål e) som er vedlagt. 

Hvordan regnes denne? 

Vedhæftet fil:IMAG0195.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2011 af mathon

ulæseligt


Svar #5
09. marts 2011 af Chrestian (Slettet)

 Det skulle være mere læseligt nu.


Svar #6
09. marts 2011 af Chrestian (Slettet)

 Det skulle være mere læseligt nu.

Vedhæftet fil:984255.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2011 af mathon

                 ...forventes måske at være, men er ikke...


Svar #8
09. marts 2011 af Chrestian (Slettet)

 Okay skriver det så. Hvordan bestemmer man den elektriske strømstyrke, som dektoren skal bestemme?

Vi kender ionstrålens diameter = 1,00 mm 

indeholder 7,6*10^-10 H2O+ ioner. 

Hastigheden på ionerne er 1,8 *10^5 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2011 af mathon

#8

 Okay skriver det så. Hvordan bestemmer man den elektriske strømstyrke, som dektoren skal bestemme?

Vi kender ionstrålens diameter = 1,00 mm 

indeholder 7,6*10-10 mol/m3 H2O+ ioner. 

Hastigheden på ionerne er 1,8 *105 m/s


Svar #10
09. marts 2011 af Chrestian (Slettet)

 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2011 af mathon

      detektoren skal registrere:
                                                 

                            I = Q/t = v·A·(7,6·10-10 mol/m3)·NA·|e|  =

 (1,8·105 m/s)·(0,25·π·(10-3 m)2)·(7,6·10-10 mol/m3)·(6,02214·1023 mol-1)·1,60218·10-19 C) ≈
                                                                             1,04·10-5 C/s  = 10,4·10-6 A  =  10,4 µA

                               


Skriv et svar til: Massespektrometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.