Fysik

Energiniveaudiagram for hydrogen - Hydrogenspektret

05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Jeg beskæftiger mig i øjeblikket med hydrogenspektret. Til mit forsøg kunne jeg kun bestemme farverne violet, grøn og rød, da den sidste farve var for svag. Jeg skal beregne Efoton i ev for de forskellige bølgelængder for farverne (har gjort det), og markere overgangene på et energiniveaudiagram for hydrogen. Jeg skal lave energiniveaudiagrammet ved at bruge Balmer-serien.

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal lave et energiniveaudiagram når jeg kun har 3 farver, og jeg ved slet ikke hvilken af dem der er n=1, n=2 osv.

Håber virkelig, at nogen kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af mathon

                  energiniveau              farve                         h·c·Ryd·((1/4) - (1/n2))·(6,24·1018 eV/J)

                          3                             rød

                          4                             grøn

                          5                             violet


Svar #2
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

altså er rød=n1 ? :)

Skulle lave balmerserien, altså skulle markere overgangene, men hvordan kan jeg gøre det?

Synes du, at jeg skal skrive den med lavest værdi (violet -2,49 eV) nederst, og så lade de andre falde ned til den eller hvordan? :)


Svar #3
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Farve              Efoton/eV                n

Rød                 1,9                          ?

Violet               2,4                          ?

Grøn                2,5                          ?


Svar #4
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Ved ikke helt om jeg må bruge den formel :/

Skulle bare beregne Efoton i eV ved at bruge h*c/lambda


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2011 af mathon

opfølgning på #1:

                  energiniveau              farve                         h·c·Ryd·((1/4) - (1/n2))·(6,24151·1018 eV/J)

                          3                             rød                                                      1,89 eV

                          4                             grøn                                                    2,55 eV

                          5                             violet                                                   2,86 eV


Svar #6
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Tusind tak!

Men ved du hvordan jeg kan markere overgangene? Altså hvilken eV der falder ned til hvilken? Hvilken mener du er n=2?

Det er det jeg er så i tvivl om!


Svar #7
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Men hvordan kan grøn være En=4 og violet En=5, når de bliver negative vil være mindre end rød?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2011 af mathon


Svar #9
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Er virkelig forvirret.. Min lærer vil ikke have at vi bruger Bohr-formlen men Efoton-formlen..

Det er derfor jeg ikke rigtigt kan finde ud af at sætte energiniveaudiagrammet sammen


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2011 af mathon

                                       farve                    energiændringer                     absolut energi

                                       rød                             1,89 eV                               ((-3,40 + 1,89) eV)  =  -1,51 eV

                                       grøn                           2,55 eV                               ((-3,40 + 2,55) eV)  =  -0,85 eV

                                       violet                          2,86 eV                               ((-3,40 + 2,86) eV)  =  -0,54 eV

               
                       

 .

   da
           E2 = -3,40 eV


Svar #11
05. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Tusind tak for din hjælp!

Du har virkelig hjulpet mig!

Mange tak!


Skriv et svar til: Energiniveaudiagram for hydrogen - Hydrogenspektret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.