Matematik

Trekanter

05. marts 2011 af ThymsB (Slettet)

 Hej

Jeg har disse oplysninger, hvorfra jeg skal finde vinklen B:

Siden c = 10,78 (udregnet fra opgave 1 i opgaven)

Siden b = 5,2

Vinklen c = 82,7 grader


Det sikkert mig som er blind, men kan ikke lige finde frem til en version af sinus- eller coninusrelationerne som kan få mig videre?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af Walras

.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2011 af mathon

       sin(B)/5,2 = sin(82,7º)/10,78      og B < 82,7º     


                                                                           (overfor en mindre side i en trekant ligger en mindre vinkel)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2011 af KimT.T. (Slettet)

.


Svar #4
05. marts 2011 af ThymsB (Slettet)

 Er der ikke en, som lige kan opstille det, på en lidt mere visuel måde?

som f.eks. denne form af cosinusrelationen: a2 = b2 + c2 – 2 * C * B * Cos(A).

kan en ikke opstille en lignende formel? altså VinkelB = ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. marts 2011 af Walras

#4 Mathon har da opstillet sinusrelationen som formel.. Husk på, at der jo gælder, at

sin(A)/a=sin(B)/b=sin(C)/c

og i øvrigt også, at

a/sin(A)=b/sinB)=sin(C)/c,

hvor du i denne opgave benytter dig af

sin(B)/b=sin(C)/c

til at finde vinkel B.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2011 af mathon

                    sin(B)/b = sin(C)/c

                    sin(B)/5,2 = sin(82,7º)/10,78

                    sin(B) = 5,2·sin(82,7º)/10,78 = 0,478465  og  B < 82,7º

                    B = sin-1(0,478465) = 28,6º


Svar #7
05. marts 2011 af ThymsB (Slettet)

 Tak, nu fik jeg den. Skulle bare lige have den i flere led :)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.