Fysik

fysik om energi hjjjjææælp

05. marts 2011 af mirembe1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor meget energi skal der til at varme en blyklump på 2,3 kg 17,5 grader Celcius op? (Blys specifikke varmekapacitet er 130 J/(C * kg).)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du benytter kalometerformlen

E = mcT

derfor hedder udregningen:

E = 2,3 kg * 130 J/(C * kg) * 17,5 K = 5232,5 J = 5,2 kJ


Skriv et svar til: fysik om energi hjjjjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.