Fysik

gitter

05. marts 2011 af Sille12 (Slettet)

Hej Allesammen, er der nogle der kan hjælpe med de to spørgsmål.....

1. Beregn gitterkonstanten d for det benyttede gitter, idet du angiver gitterkonstanten i nm (nanometer).

1 nm = 10-9 m.
 

2.Forklar hvad der menes med at gitteret har, 300 eller 600 l/mm (linjer pr. mm).

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af mathon

                                  linjer pr. mm                              linjeafstanden = gitterkonstanten d

                                        300                                   (1 mm) / 300 = (1/300) mm ≈ 3,33·10-3 mm

                                        600                                   (1 mm) / 600 = (1/600) mm ≈ 1,67·10-3 mm


Svar #2
06. marts 2011 af Sille12 (Slettet)

Hej mathon

Var det svaret til spørgsmål 2?

Hvad med spørgsmål 1 kan du ikke også hjælpe med det?

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af mathon

     ...der behøves flere oplysninger til løsning af 1.


Svar #4
06. marts 2011 af Sille12 (Slettet)

Det er det eneste der står i min opgave..

Men hvordan kan man gør rede for gitterets opbygning ?


Skriv et svar til: gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.