Matematik

lille opgave

06. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

Hejsa.

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave: 

Om vektorene a og b oplyses, at

<span style="mso-ascii-font-family:Cambria;mso-hansi-font-family: Cambria">|Axb<span style="mso-ascii-font-family:Cambria;mso-hansi-font-family: Cambria">|=7, <span style="mso-ascii-font-family:Cambria;mso-hansi-font-family: Cambria">|a<span style="mso-ascii-font-family:Cambria;mso-hansi-font-family: Cambria">|=5 og v=30 hvor v er vinklen mellem a og b. Bestem |b|

altså krydsproduktet er ligesom længden af a og b, men jeg er bare fuldstændigt gået i stå.. :-/


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, at

|a×b| = |a||b|·|sin(v)| , hvor v er vinklen mellem vektorerne a og b . Find nu |b| .


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2011 af peter lind

|a×b| = |a||b|sin(v)


Svar #3
06. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

 ok. jeg har isoleret b i formlen, men jeg får 2,8? resultatet er 14/4? :-/


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

|b| = |a×b|/(|a||sin(v)|) = 7/(5·0,5) = 14/5 = 28/10 = 2,8


Svar #5
06. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

hov hov.. mit fejl. nu er den rigtig


Svar #6
06. marts 2011 af jwan20 (Slettet)

 tak for hjælpen! B-)


Skriv et svar til: lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.