Matematik

bestem forskrift hvordan finder jeg Yba^x. Hvordan finder jeg ^x

07. marts 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej aller jeg har fundet a og b via lommeregner med eksponentielt regssion. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal finde ^x

hovr jeg fik a som 15,710

og b 0,891277

og så får jeg oplyst R^2 og r

og noget kaldt 0,82030

håber der er bare en der kan hjæle mig :)

hilse sophie


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Må vi se opgaven - ?


Svar #2
07. marts 2011 af hinder (Slettet)

tabellen viser sammenhørende værdier af T  i en fryser og holdbarheden D af en rullepølse der oppbevares i en fryser

men Temperstur T -25 -20 -15 -10
Holdbarheden D 280 154 91 40
 

det oplyses at Dmed en god tilnærmelser er en eksponentielt aftagende funktion af T

bestem forskriften .


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Dette fremgår ikke af din opgave:

og så får jeg oplyst R^2 og r

og noget kaldt 0,82030


Svar #4
07. marts 2011 af hinder (Slettet)

 så 0,82030 er lige med x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Så længe du ikke vil fortælle os, hvad det er, du har fået oplyst om R^2 og r og 0,82030 kan vi ikke hjælpe dig med "opgaven"


Svar #6
07. marts 2011 af hinder (Slettet)

a har jeg fået til 15,7109

b=0,891277

r^2 = 0,999114

r=_0,9995

og noget kaldt resid some jeg ikke ved hvad er=0,82030


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

y = b*a^x

a og b har du fundet (si'r du)

x er temperaturen

y er holdbarheden

R,r og resid er forskellige mål for regressionens overrensstemmelse med virkeligheden  ;-)


Svar #8
07. marts 2011 af hinder (Slettet)

okay tak for svarne så jeg går ud fra at den så ville hedde y=0,891277*15,7109^x


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

TEST:

Prøv at sætte et par af temperaturerne ind istedet for x

og se, om du får den rigtige holdbarhed (sådan cirka ...)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2011 af AMelev

Den sammenhæng, du skal finde er D = b*aT, så y svarer til D og T svarer til x.

Men jeg kan ikke få dine a- og b-værdier til at stemme. Ud fra dine (T,D)-data får jeg D = 12.0677·.88049T


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

- Har du husket at indstille din regression til "eksponentiel" ?


Svar #12
07. marts 2011 af hinder (Slettet)

ja har indstillet den på eksponentiel


Skriv et svar til: bestem forskrift hvordan finder jeg Yba^x. Hvordan finder jeg ^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.