Fysik

Middelrumudvidelseskoefficient

07. marts 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 ved temperaturen 18 grader C måles en væskes massefylde til 847 kg/m3. opvarmes væsken til 60 grader C, kan massefylden bestemmes til 815 kg/m3 

bestem på grundlag af disse målinger væskens middelrumudvidelseskoefficient i dette temperaturinterval

er der nogen som kan hjælpe mig meg opgaven 

TAK:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2011 af peter lind

Kald væskens rumfang ved temperaturen 18º for V0. Rumfanget ved temperaturen 60º kaldes V1. Der gælder så at V1=V0(1+αΔT) hvor α er rumudvidelseskoefficienten og ΔT er temperaturstigningen. Der gælder m = massefylde*rumfang = ρ0*V0 = ρ1*V1 hvor ρ0 og ρ1 er de tilsvarende massefylder.


Skriv et svar til: Middelrumudvidelseskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.