Matematik

opg 8.014 - koordinatsæt til røringspunkt

07. marts 2011 af MLD (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Om en differentiabel funktion f oplyses at

f'(x) = (x+3)(x+1)^2(x-1)

En anden funktion g er bestemt ved

g(x) = 3x -e^x

Grafen for g har en tangent t der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet

P(-2, f(-2))

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t

Kan nogen hjælpe med opgave b? :)

På forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af peter lind

Hvis de 2 tangenter skal være paralelle, skal deres hældningskoefficient være ens. Du kan derfor finde x koordinaten for røringspunktet af g'(x) =f'(-2)


Skriv et svar til: opg 8.014 - koordinatsæt til røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.